Anina kuhinja

Račka z mlinci in rdečim zeljem – martinova pojedina

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 fest lačni osebi -3 osebe

Sestavine:

Sestavine:
2 račji prsi s kožo
1/2 čajne žličke soli
črni poper
100 gramov mlincev
1 jabolko
+
1/2 popražene rumene čebule – opcijsko

Sestavine za rdeče zelje:
1/2 majhne glavice rdečega zelja
1 jabolko
1 čebula
1 korenje
1/2 čajne žličke soli
50 ml rdečega vina
1/2 čajne žličke sladkorja

Postopek:

Natisni

Rdeče zelje naribamo. Čebulo narežemo na tanko. Korenje in jabolko narežemo – ali naribamo če vam je ljubše.

V posodo dodamo malo olja in na njem popražimo čebulo in korenje, da se malo zapečete in omehčata. Takrat dodamo zelje, jabolko, sol in zalijemo z vodo da pokrijemo sestavine. Kuhamo 30 minut. Nato prilijemo vino in kuhamo da večina vode počasi izhlapi.

Ponev segrejemo na srednji do višji temperaturi. Če imamo Tefal ponev počakamo da se thermo-spot na sredini obarva rdeče. Račje prsi operemo, dobro osušimo. Zarežemo z nožem in posolimo in popopramo.

Takšne s kožo navzdol položimo v segreto ponev. Pražimo 5 minut da se koža zlato rjavo obarva (nekaj žlic maščobe dodamo v drugo ponev kjer bomo pražili mlince). Takrat za minutko obrnemo, nato pa položimo ponev v segreto pečico na 180 stopinj za 10-12 minut – za well done spečeno račko. Za srednje pečeno verzijo pa za 7-8 minut.

Vmes ko se račka peče v soljen krop dodamo mlince za 2-3 minute.

Takšne odcedimo in dodamo v segreto ponev z odstranjeno račjo maščobo. Opcijsko dodamo praženo čebulo – če vam ne ustreza pa ta del izpustite. Pražimo da se mlinci ponekod zapečejo.

Zelje po okusu solimo, sladkamo. Postrežemo z mlinci in račko in na vrh dodamo narezano sveže jabolko.

Račko z mlinci in rdečim zeljem sem pripravljala v Ingenio Tefal ponvah, ki imajo izjemno priročen snemljiv ročaj. Tako prihranimo na prostoru ko se zlagajo v omaro, lažje uporabljamo več posod na štedilniku, saj se ni treba ogibati ročajem in posode so za piko na i še lepo prenosljive iz štedilnika v pečico, saj se le odstrani ročaj.

V primeru da hrana ostane, se zlahka pokrijejo in shranijo v hladilnik. Ker nimajo ročaja tako lahko z njimi lepše izkoristimo prostor. K posodam pašejo tudi priročni pokrovi.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.