Popečeni zrezki. Rumene pikice so česen v prahu. |
Kokošja jušna osnova. V mojem primeru voda s koncentratom kokošje juhe. |
Vretje jušne osnove s katero smo zalili zrezke. |
Primešana voda z moko. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 2 minuti
ČAS KUHANJA: 10-15 minut
Za 2 osebi.
SESTAVINE:
– 3 manjši puranji zrezki
– 2-3 dcl jušne osnove ( lahko le kocka stopljena v vodi)
– 1 čajna žlička česna v prahu ( ali 2 stroka česna narezana na drobno)
– ščepec soli in popra
– 1 dcl vode + 1,5 žlica moke
OPIS PRIPRAVE:
Zrezke začinimo s soljo, česnom v prahu in poprom. Na ponev dodamo malce olja in jih malce popečemo. Popečenim dodamo jušno osnovo. Vse skupaj na srednji vročini kuhamo dokler polovica jušne osnove ne izhlapi. V kozarcu zmešamo vodo in moko in vse skupaj vmešamo v jušno osnovo, ter zavremo da se omaka zgosti.
Zrezke lahko postrežemo zraven raznih polpetov, krompirjevih jedi in solat.
Dober tek!
Česen v prahu? Halo???
butl. vepa ti vse piše.
zeloooooo dobro mmmmmmmmmmmm
Me veseli, da ti je všeč. 🙂
Zelo dobro:) Drugače sem pa namesto olja dala malo masla, uporabila sem pirino moko, in dodala še čebulo (preden se dolije jušna osnova). Priloga polenta:)z malo parmezana:)
Sliši se slastno. 😉 Hvala, ker si svoje male trike delila z mano. 🙂
Zelo dobro,dodala sem še gobice-šampinjone.Za prste polizat 🙂
Mmm, super izboljšava. 😉 Sem vesela, da je recept prišel prav. 😉
Zrezke lahko postrežemo zraven polpet, verjetno se je komu modilo, pa copy paste drugega recepta?
Zelenjavni polpeti mogoce?
Super zadeva.