Anina kuhinja

Puranji zrezki v naravni omaki

Popečeni zrezki. Rumene pikice so česen v prahu.

 

Kokošja jušna osnova. V mojem primeru voda s koncentratom kokošje juhe.

 

Vretje jušne osnove s katero smo zalili zrezke.

 

Primešana voda z moko.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 2 minuti
ČAS KUHANJA: 10-15  minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 3 manjši puranji zrezki
– 2-3 dcl jušne osnove ( lahko le kocka stopljena v vodi)
– 1 čajna žlička česna v prahu ( ali 2 stroka česna narezana na drobno)
– ščepec soli in popra
– 1 dcl vode + 1,5 žlica moke

OPIS PRIPRAVE:

Zrezke začinimo s soljo, česnom v prahu in poprom. Na ponev dodamo malce olja in jih malce popečemo. Popečenim dodamo jušno osnovo. Vse skupaj na srednji vročini kuhamo dokler polovica jušne osnove ne izhlapi. V kozarcu zmešamo vodo in moko in vse skupaj vmešamo v jušno osnovo, ter zavremo da se omaka zgosti.

Zrezke lahko postrežemo zraven raznih polpetov, krompirjevih jedi in solat.

Dober tek!

Komentarji

  1. Zelo dobro:) Drugače sem pa namesto olja dala malo masla, uporabila sem pirino moko, in dodala še čebulo (preden se dolije jušna osnova). Priloga polenta:)z malo parmezana:)

  2. Zrezke lahko postrežemo zraven polpet, verjetno se je komu modilo, pa copy paste drugega recepta?

Komentarja ni mogoče oddati.