Anina kuhinja

Preprosti prebranec z ajvarjem in čevapčiči

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

600-700 gramov kuhanega belega fižola
1 večja rumena čebula
4 žlice kečapa
7 žlic Bakina tajna navadnega ali pekočega ajvarja
1 žlica javorjevega sirupa ali 1 čajna žlička rjavega sladkorja
1 čajna žlička mlete sladke paprike
1 žlica sladko kisle omake ali žlica balzamičnega kisa
100 ml mletih pelatov
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
8 čevapčičev

kruh

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na drobno. V ponvi jo pražimo da se malo spusti. Dodamo ji ščepec soli, da postopek pohitrimo. Ko se spusti, dodamo javorjev sirup, kečap, mleto papriko in sladko kislo omako/kis. Pražimo minutko ali dve, nato pa dodamo ajvar.

Minuto pražimo, nato pa dodamo fižol. Pražimo deset minut.

Če želimo prebranec postreči brez peke, ga na tej točki pražimo še nekih 10 minut dlje, da se lepo zgosti. Postrežemo ga s popečenimi čevapčiči.

Za malce daljšo variacijo pa ga preložimo v pekač. Čezenj položimo na hitro popečene čevapčiče – pečemo jih le da dobijo malo barve.

Položimo v pečico na 180 stopinj za eno-dve uri. Postrežemo zraven kruha.

Preprosti prebranec z ajvarjem in čevapčiči je odlična slastna jed popolna za poletne dni. Ker prebranec ne potrebuje niti peke, je zato sploh super za vroče poletne dni, ko ne želimo prižgane pečice v stanovanju.

Pri peki sem ponosno uporabljala čudovit in zares božanski ajvar od Bakine tajne.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.