Sestavine:
2 jajci
150 gramov Frutek korenje jabolko kašica + 100 gramov za okras
220 gramov moke (navadne, pirine, polnozrnate)
50 gramov sladkorja
20 gramov vanilijevega sladkorja (ali navadnega)
1 čajna žlička pecilnega praška ali vinskega kamna
50 ml sončničnega ali repičnega olja
ščepec soli
ščepec cimeta
Postopek:
NatisniJajci ločimo na beljake in rumenjake. Beljake skupaj s ščepom soli stepemo v sneg. Rumenjake skupaj s sladkorji in cimetom stepemo v svetlo rumeno zmes.
Moko in pecilni prašek premešamo. Olje in kašico vlijemo v vrček. K rumenjakom ostopoma dodajamo presejano moko in tekoče sestavine.
Ko so vse sestavine vmešane počasi vmešamo še sneg.
Zmes nadevamo v papirnate košarice v pekač za mafine. Lahko v mini košarice ali v klasično velikost mafinov. Če pekača za mafine nimamo, zmes vlijemo v poljubni namaščen pekač za kolač/pecivo.
Po vrhu z žlico ali injekcijo nabrizgamo vzorčke s preostalo korenčkovo kašico.
Mini mafine pečemo v pečici na 180 stopinjah 12-13 minut. Klasične mafine pečemo 18-20 minut. Kolač pa nekih 20-25 minut – odvisno od same debeline peciva. Če je pecivo pečeno, mora iz njega ven priti čist zobotrebec.