Anina kuhinja

Preprosta mongolska mleta govedina

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: Cca 15 minutes

Količina: 4 osebe

Sestavine:

1 kg mlete govedine
1/2 čajne žličke soli in sladke paprike v prahu
1/3 čajne žličke mletega popra (ali količina čilija po okusu)
2 čajni žlički suhega česna ali 3-4 stroki svežega
2 čajni žlički mletega ingverja
2 žlici rjavega sladkorja
60-70 ml sojine omake
1 zvrhana žlica koruznega škroba + 200 ml vode
1 polna pest narezanega drobnjaka ali mlade čebulice
Sezamova semena po okusu

Priloga – dolgozrnat riž ali noodli

Postopek:

Natisni

Mleto meso dodamo v ponev. Dodamo sol, poper in sladko papriko in pražimo da se zlato rjavkasto zapeče. Takrat dodamo namočen česen in ingver (ali nariban svež) ter sladkor. Pražimo nekaj minut.

Dodamo sojino omako in zmešan škrob z vodo. Kuhamo minutko nato pa postrežemo z rižem ali noodli in po vrhu dodamo drobnjak in sezam.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]