Sestavine:
1 kg mlete govedine
1/2 čajne žličke soli in sladke paprike v prahu
1/3 čajne žličke mletega popra (ali količina čilija po okusu)
2 čajni žlički suhega česna ali 3-4 stroki svežega
2 čajni žlički mletega ingverja
2 žlici rjavega sladkorja
60-70 ml sojine omake
1 zvrhana žlica koruznega škroba + 200 ml vode
1 polna pest narezanega drobnjaka ali mlade čebulice
Sezamova semena po okusu
Priloga – dolgozrnat riž ali noodli
Postopek:
NatisniMleto meso dodamo v ponev. Dodamo sol, poper in sladko papriko in pražimo da se zlato rjavkasto zapeče. Takrat dodamo namočen česen in ingver (ali nariban svež) ter sladkor. Pražimo nekaj minut.
Dodamo sojino omako in zmešan škrob z vodo. Kuhamo minutko nato pa postrežemo z rižem ali noodli in po vrhu dodamo drobnjak in sezam.