AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Praznične ameriške palačinke snežaki

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 10-14 palačink - odvisno od velikosti

Sestavine:

Sestavine za palačinke:
3 jajca
ščepec soli
3 zravnane žlice sladkorja
vrečka Dr.Oetker vanilin sladkorja
1 čajna žlička Dr.Oetker pecilnega praška
11 zravnanih žlic moke
80 ml navadnega jogurta
100 ml mleka
2 žlici sončničnega olja

Sestavine za sladkorni preliv:
240 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
2 žlici limonine soka
1-2 žlici vode – do željene gostote

+
penice in Dr.Oetker sladkorni praznični okraski

Postopek:

Natisni

V posodi posebej ubijemo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo sladkorja ter vsebino stepamo slabih 5 minut. Potem jim po delih dodamo mleko, jogurt, olje, in presejano moko s pecilnim praškom. Vsebino ponovno stepemo in nato z metlico ali spatulo vmešamo sneg.

Na štedilnik pristavimo palačinkarico in jo ogrejemo na srednjo temperaturo (4 od 9). Na ogreti palačinkarici pečemo po eno ali dve veliki palačinki naenkrat. Ko se na zgornji strani začnejo pojavljati mehurčki, jih obrnemo. Če bomo palačinke pekli na previsoki temperaturi, se bodo na površini preveč zapekle, medtem ko bodo na sredini ostale surove. Zato je tako pomembno, da jih pečemo na srednji do nižji temperaturni jakosti.

Sladkor in limonin sok premešamo. Do željene gostote dodamo še žlico ali dve vode.

Okrasimo kot prikazuje video.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.