Anina kuhinja

Porova juha z rižem in fižolom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
1 čajna žlica oljčnega olja
1 por
1 rumena čebula
2 mladi čebulici
800 ml juhe ali vode
1 dcl belega vina
50 gramov riža
250 gramov belega fižola iz konzerve + voda
2 stroka česna
1 čajna žlička soli
ščepec belega popra
1/2 čajne žličke suhega peteršilja ali dve vejici svežega
1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
1/4 čajne žličke paradižnikovega koncentrata

Opcijsko za aktivne – dodatek k pasirani različici:

1 polna žlica naravnih proteinov na porcijo juhe (sama sem uporabile te iz Proteini.si)

Postopek:

Natisni

V posodo dodamo olje. Na njem na srednji temepraturi popražimo drobno narezan por, čebulo in mlado čebulico. Med praženjem malo posolimo. Ko se sestavine spustijo, dodamo riž in ga minutko pražimo. Prilijemo vino in juho. Dodamo česen, sol, peteršilj, muškatni orešček in bel poper. Kuhamo 15 minut, da se riž skuha. Dodamo fižol, skupaj s tekočino in paradižnikov koncentrat. Kuhamo minutko in postrežemo.

Verzijo lahko tudi spasiramo. V pasirano verzijo za dodatno hranilno vrednost vmiksamo lahko tudi proteine. Za vse, ki imate radi kislo smetano, pa lahko dodate tudi malo kisle smetane.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.