Por z jajci je hitro in enostavno pripravljena jed, ki je preprosto odlična za zajtrke, pa tudi za večerje in kosila.
Praženje pora. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
-3-4 žlice sončničnega olja
– 1 večji por
– 4-5 jajc (odvisno od velikosti jajc)
– ščepec popra, soli, peteršilja
Začnemo z rezanjem pora na manjše kocke, ter žvrkljanjem jajc. Nato v ponvi segrejemo olje in stresemo nasesekljan por v posodo. Por pražimo kakšne 5 minut na najmočnejši vročini, dokler ne porumeni. Nato v ponev zlijemo zvžvrkljana jajca, jim dodamo sol, poper in peteršilj, ter mešamo, dokler se jajca dobro ne popečejo in smo končali. Zraven fantastično paše katerakoli vrsta kruha.
To pa bo za zajtrk.Lepo in pridno ste kuhale v nedeljo zvečer Ana.
lp
Ujoj, ta recept je pa že tako star. 🙂 Upam, da je bil dober zajtrk. 😉 In hvala, sem vesela da gledaš oddaje. 😉