Anina kuhinja

Polnozrnata pica s suhimi šampinjoni, papriko in pršutom

Čas priprave: 25 minut + vzhajanje + peka

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: 3-4 tanke pice

Sestavine:

Sestavine za testo:
500 gramov polnozrnate moke
300 gramov svetle pirine moke
500 ml vode
1 kocka svežega kvasa
2 zravnani čajni žlički soli
1 žlica medu

Ostale sestavine:
18-20 žlic narezanih ali mletih konzerviranih pelatov
1 čajna žlička mlete sladke paprike
kajenski poper ali čili po okusu
1/3-1/2 čajne žličke origana
1 čajna žlička agavinega sirupa
1/4 čajne žličke soli
300-500 gramov topljive mocarele
12-16 rezin pršuta
1-2 zeleni papriki
3 pesti suhih šampinjonov

Postopek:

Natisni

Toplo vodo zmešamo z medom in vanjo nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati nekih 10-15 minut.

Moki presejemo in zmešamo skupaj.

V moko vmešamo vzhajan kvas, nato vmešamo še sol. Gnetemo vsaj 10 minut. Pelate, mleto papriko, kajenski poper, agavin sirup, ščepec soli in origano fino zmešamo.

Testo pustimo vzhajati 1 uro. Nato ga potlačimo in ga razdelimo na 3-4 dele. Pripravljamo po eno pico naenkrat. Vsak del oblikujemo v tanek krog.

Testo položimo na keramično ploščo za pico. Premažemo s pripravljeno paradižnikovo omako. Čeznjo razporedimo gobe, in papriko. Pustimo vzhajati 30 minut.

Položimo v segreto pečico na 240 stopinj za 10-12 minut. Nato pa čezenj dodamo natrgano mocarelo in pečemo še dobrih 5 minut, da se pica hrustljavo zapeče.

Na vročo položimo svež pršut in takoj postrežemo.

Polnozrnata pica s suhimi šampinjoni, papriko in pršutom je zdrava pica, ki sem jo sama pripravila na keramični plošči za peko pic znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Plošča je vrhunska in poskrbi za neverjetno hrustljavo skorjo. Pica spominja na pečeno v krušni peči in plošča je defnitivno odlična naložba za vse ljubitelje pic. Ploščo sem sama že vsaj 5x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enaka kot ko sem jo prvič videla.

Prav tako se nanjo ni popolnoma nič prijelo testo – bila sem šokirana. Zdaj šele vidim zakaj se za dobro kermaiko splača zapraviti euro več.

Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več informacij o njih pa tukaj in tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.