Sestavine:
150 gramov listnatega testa
120 gramov Rio Mare tunine v oljčnem olju
70 gramov graha
2-3 žlice avokadove majoneze
5-6 kislih kumaric
ščepec soli
1 jajce + 2-3 žlice vode
500 gramov pinjol
Postopek:
NatisniListnato testo narežemo na trakove in jih zavijemo okrog modelčkov za šamrole. Premažemo z zmešanim jajcem z vodo in povaljamo po zdrobljenih popraženih pinjolah. Pečemo v segreti pečici na 200 stopinjah nekih 13-15 minut, do zlate zapečene barve testa.
Vmes pripravimo kremo. V manjši mikser dodamo grah, kisle kumarice in žlico avokadove majoneze, ter ščep soli. Zmiksamo do finega, nato pa z žlico vmešamo še preostalo majonezo. Poskusimo in dosolimo po okusu. Če imate radi kislo, lahko dodamo še čajno žličko kisa.
Pečene škrniclje ohladimo in nadevamo s pripravljeno kremo, koščki tunine, ter postrežemo kot prigrizek oziroma predjed.