Sestavine:
100 gramov Perutnina Ptuj piščančjih prsi
100 gramov Perutnina Ptuj piščančjih prsi Pepperito
100 gramov suhe salame
300 gramov skuhanih testenin (polžki, svedrčki, metuljčki)
100 gramov narezane gavde (ali drugega sira po okusu)
100 gramov nadrobljenega feta sira (ali mladega svežega sira)
1/2 rdeče, rumene, zelene paprike
1 majhna podolgovata kumara
1 večja rdeča čebula
1 polna žlica drobno narezanega peteršilja in drobnjaka
1 polna čajna žlička česna v prahu, suhega origana in sladke paprike
1/5 čajne žličke mletega popra
Jabolčni kis in olje po okusu (sama sem dodala cca 100 ml kisa in nekaj žlic olja)
5-6 žlic sladko kisle omake (ali kečapa)
1
2/3 čajne žličke soli – po okusu več
Postopek:
NatisniTestenine skuhamo v soljenem kropu in kuhane odcedimo in ohladimo. Zelenjavo zrežemo na drobno. Salame in sire prav tako.
Vse pripravljene sestavine zmešamo v solato. Pustimo jo stati 10 minut, nato pa jo premešamo in po okusu dodamo še kis, sol, poper.
Postrežemo ali hranimo v hladilniku do postrežbe.







