Anina kuhinja

Poletna mineštra s cmočki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za cmočke:
1 srednje veliko jajce
3 žlice moke
1/6 čajne žličke soli

Sestavine za mineštro:
1-2 žlici oljčnega olja
1/2 čebule
1 večji korenček
1 manjša cukini bučka
1 polna pest stročjega fižola
1 srednje velik paradižnik
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1 vejica svežega peteršilja
nekaj stebelc drobnjaka
1/4 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/4 čajne žličke sladkorja
poper – opcijsko

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo zmes za cmočke. Jajce skupaj s soljo stepemo in nato vmešamo moko, da dobimo redko zmes. Pokrijemo s folijo za živila in pustimo stati za čas kuhanja juhe.

Čebulo, korenje, bučko in fižol narežemo na poljubno majhne koščke.

V posodo dodamo olje in na njem na srednji do višji temperaturi popražimo čebulo. Med praženjem jo solimo in čakamo da se spusti. Takrat vmešamo korenje, bučko in fižol in pražimo še minutko, nato pa zalijemo s toliko vode da vse sestavine za neke 3 centimetre pokrivajo. Dodamo sol in poper in pokrijemo, ter na nizkem ognju kuhamo 15 minut.

Po tem času dodamo drobno narezan paradižnik in drobno narezan drobnjak in peteršilj. Dodamo še sladko papriko in sladkorj. Kuhamo 5 minut, nato pa s čajno žličko dodamo majhne količine zmesi za cmočke. Začnemo tako da čajno žličko pomočimo v juho, preden začnemo in med vsakim zajemom zmesi, žličko pomočimo v vročo juho. V nasprotnem primeru se bo zmes nanjo preveč prijela.

Cmočke kuhamo še dobrih 5 minut do željene mehkobe in takoj postrežemo.

Pri receptu in na splošno pri mojem kuhanju mi pomaga moj novi pomočnik iClean mini. Z njim brez čistil čistim kuhinjske površine in kljub temu površino dobro očistim in zraven še razkužim.

Na hitro o njem  – iClean mini je vbistvu aparat, ki navadno vodo spremeni v vodni ozon, in tako ta navadna voda pridobi lastnosti čistila/razkužila. 😮 Torej imate v enem aparatu čistilo brez kemikalij za vse možne površine po stanovanju in zraven še razkužilo. Poleg tega da je to izjemno priročno, je še ekološko in na dolgi rok poceni. 🔝Več o njem tukaj 👉 https://www.ecotip.si/tersano/

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.