Anina kuhinja

Poletna cukini korenčkova solata z rezanci

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 1 oseba

Sestavine:

60 gramov rezancev – sama sem uporabila Proteini.si noodles
1/2 cukini bučke
1 korenček
1/4 čajne žličke suhega česna
1 žlica oljčnega ali sezamovega olja
1 žlica kislo pekoče omake ali poljubna količina izbrane čilijeve omake
1 čajna žlička sezamovih semen
2 žlici sojine omake
sol po okusu

Postopek:

Natisni

Sezamova semena na ponvi popečemo da zadišijo.

Bučko spustimo čez spiralnik da naredimo bučkine rezance. Če tega nimamo, jo lahko narežemo na tanke trakove ali olupimo z lupilnikom za zelenjavo.

Korenček narežemo na tanke trakce. Rezance skuhamo v soljenem kropu.

V ponev dodamo olje in na njem popečemo česen. Ko zadiši dodamo semena in pekočo omako, ter rezance.

Pražimo minutko, nato, ugasnemo ploščo in vmešamo bučko in korenje. Po okusu takoj dosolimo, dokler je jed še topla.

Premešamo in postrežemo še toplo ali pa ohlajeno.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.