Sestavine:
60 gramov rezancev – sama sem uporabila Proteini.si noodles
1/2 cukini bučke
1 korenček
1/4 čajne žličke suhega česna
1 žlica oljčnega ali sezamovega olja
1 žlica kislo pekoče omake ali poljubna količina izbrane čilijeve omake
1 čajna žlička sezamovih semen
2 žlici sojine omake
sol po okusu
Postopek:
NatisniSezamova semena na ponvi popečemo da zadišijo.
Bučko spustimo čez spiralnik da naredimo bučkine rezance. Če tega nimamo, jo lahko narežemo na tanke trakove ali olupimo z lupilnikom za zelenjavo.
Korenček narežemo na tanke trakce. Rezance skuhamo v soljenem kropu.
V ponev dodamo olje in na njem popečemo česen. Ko zadiši dodamo semena in pekočo omako, ter rezance.
Pražimo minutko, nato, ugasnemo ploščo in vmešamo bučko in korenje. Po okusu takoj dosolimo, dokler je jed še topla.
Premešamo in postrežemo še toplo ali pa ohlajeno.