Ustvarjanje testa. |
Zgneteno testo. |
Skuhan puding. |
Oblačenje pekača. |
Prekrivanje pečenega testa s kremo. |
ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
Za večji pekač za pite.
SESTAVINE za testo:
– 320 g moke
– 60 g masla
– 2 jajca
– mali ščepec soli
– 2 žlici sladkorja
– 1/3 vrečke pecilnega praška
Sestavine za kremo:
– 400 dcl mleka
– 1 vrečka praška za vanilijev puding
– 4-5 žlic sladkorja
– 300 ml smetane za stepanje
OPIS PRIPRAVE:
Vse sestavine za testo dobro zgnetemo. Maslo pred gnetenjem razrežemo.(mora biti hladno) Pekač premažemo z maslom. Testo razvaljamo in ga položimo na pekač in s prsti lepo prekrijemo pekač s testom. Pekač položimo v pečico za slabih 30 minut na 180 stopinj. Nato testo ohladimo.
Med peko skuhamo puding, torej zavremo mleko in mu vmešamo zmešan prašek za puding, ki smo ga predhodno zmešali s 6 žlicam mleka in 3 žlicam sladkorja. Puding ohladimo. Med ohlajanjem ga vsake nekaj minut premešamo da se na vrhu ne naredi skorjica, ki bi nato povzročila grudice v kremi.
Ko sta testo in puding ohlajena stepemo smetano, ki ji dodamo 2 žlici sladkorja. smetano nežno vmešamo v ohlajen puding in vse skupaj premažemo čez ohlajeno testo.
Po želji okrasimo. Močno odsvetujem obarvane bonbončke s čokolado, ki sem ji uporabila jaz (vidite jih lahko na sliki), ker se v stiku s kremo začnejo topiti.
Veselo sladkanje!
Ana, kaj pa če bi namesto smetane uporabila mascarpone? Najbrž ne bi zgrešila, kaj meniš?
Bisa, sploh ne. 😉 Mislim, da bi bila to super kombinacija. 🙂
Sporoči, kako ti bo všeč. 😉
Lep pozdravček,
Ana