AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Pistacijin limonin kolač

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 50 minut

Količina: 1 kolač

Sestavine:

Sestavine:
240 gramov Mlinotest zlate moke
6 jajc
170 gramov masla sobne temperature
280 g sladkorja
ščepec soli
1 vrečka pecilnega praška
5 žlic limoninega soka
3 žlice mleka
limonina lupinica ene limone
dve pesti grobo narezanih pistacij

Okras:
150-200 gramov pistacijinega namaza
grobo narezane pistacije
vrtnični lističi
marjetke ali druge cvetoče rožice

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepamo in med stepanjem dodamo ščepec soli. Stepemo jih do čvrstega snega.

Rumenjakom dodamo sladkor in maslo in stepamo nekih 5-10 minut, da se zmes podvoji.

Takrat dodamo presejano moko in pecilni prašek, limonin sok, limonino lupinico, mleko in pistacije. Na hitro premešamo. Po delih in počasi z lopatko vmešamo sneg.

Prestavimo v dobro namaščen pekač in pečemo v segreti pečici na 170 stopinj 50 minut.

Prevrnemo iz pekača in ohladimo. Pistacijin namaz na najnižji temperaturi segrejemo da je bolj tekoč in ga prelijemo čez kolač. Okrasimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.