Sestavine:
Sestavine:
240 gramov Mlinotest zlate moke
6 jajc
170 gramov masla sobne temperature
280 g sladkorja
ščepec soli
1 vrečka pecilnega praška
5 žlic limoninega soka
3 žlice mleka
limonina lupinica ene limone
dve pesti grobo narezanih pistacij
Okras:
150-200 gramov pistacijinega namaza
grobo narezane pistacije
vrtnični lističi
marjetke ali druge cvetoče rožice
Postopek:
NatisniJajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepamo in med stepanjem dodamo ščepec soli. Stepemo jih do čvrstega snega.
Rumenjakom dodamo sladkor in maslo in stepamo nekih 5-10 minut, da se zmes podvoji.
Takrat dodamo presejano moko in pecilni prašek, limonin sok, limonino lupinico, mleko in pistacije. Na hitro premešamo. Po delih in počasi z lopatko vmešamo sneg.
Prestavimo v dobro namaščen pekač in pečemo v segreti pečici na 170 stopinj 50 minut.
Prevrnemo iz pekača in ohladimo. Pistacijin namaz na najnižji temperaturi segrejemo da je bolj tekoč in ga prelijemo čez kolač. Okrasimo.