Sestavine:
Sestavine za biskvit:
240 g moke
40 g maka v zrnu
2 jajci
100 g masla sobne temperature
130 gramov trsnega ali navadnega sladkorja
1 polna čž vinskega kamna ali pecilnega praška
1 žlica vaniljevega sladkorja ali žlička BAM vanilijeve paste
Ščepec soli
100 g kisle smetane
Sestavine za ganache:
150 ml sladke smetane
150 g BAM temne čokolade
Opcijsko za okras:
Zdrobljene iofilizirane maline
BAM kakavova zrna
Oreščki – recimo BAM praženi lešniki
Suho sadje
Postopek:
NatisniJajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg in jim dodamo ščepec soli. Maslo, sladkor in vaniljev sladkor penasto umešamo.
Dodamo rumenjaka in hitro premešamo, nato presejemo moko z vinskim kamnom in dodamo mak, ter kislo smetano. Vse skupaj premešamo, da dobimo suho zrnasto testo. Sedaj počasi vmešamo stepen sneg in zmes premažemo na namaščen pekač.
Položimo v segreto pečico na 180 stopinj Celzija za 25-30 minut, da zobotrebec iz testa pride čist.
Piškotno pito ohladimo, med hlajenjem pripeljemo do vretja sladko smetano, jo odstavimo in vanjo nadrobimo temno čokolado. Počakamo nekaj minut nato pa fino premešamo.
Ganache prelijemo v luknjo od piškotne pite in ga okrasimo ter položimo na hladno, da se učvrsti.
Piškotno makovo pito s čokoladnim ganachem sem pripravljala v prav posebnem Zenker pekaču, ki ponuja obliko, da pečeno pito ali kolač le preprosto nadevamo, ko je že pečena. Nadevamo lahko s svežim sadjem ali pa s takšnimi in drugačnimi nadevi, kot je recimo tokrat, ganache.
Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.