Sestavine:
Sestavine za omako:
3 žlice sončničnega olja
2 žlici kumine v zrnu
2 lovorjeva lista
6 nageljnovih žbic
5 kardamom semena
6 zrn črnega popra
1 večja cimetova palčka
2 rumeni čebuli
1 čajna žlička mletega ingverja ali svežega naribanega
1 zvrhana žlica česna v prahu ali 4 stroki česna
1 svež paradižnik ali pest češnjevih paradižnikov
1 čajna žlička mletega koriandra
2 čajni žlički sladke mlete paprike
1 čajna žlička kurkume
50 ml vode in nekaj nitk žafrana
70-80 ml sladke smetane
Sestavine za meso z marinado:
1500 gramov Perutnina Ptuj
180 gramov jogurta
2 zravnani čajni žlički soli
1 polna žlica curry mešanice začimb
Opcije za prilogo:
kuhan dolgozrnat riž
tanek kruh – naan
pire krompir
Postopek:
NatisniMeso narežemo in mu vmešamo jogurt, curry in sol.
V ponev dodamo nekaj žlic sončničnega olja. Nanj dodamo lovorjev list, cimetovo palčko, kumino, kardamom, nageljnove žbice in poprova zrna. Začimbe na niski temperaturi pražimo nekaj minut.
Nato dodamo drobno narezano čebulo in jo malce posolimo. Pražimo jo da se lepo spusti. Nato dodamo česen in ingver. Pražimo da zadiši, nato pa vmešamo drobno narezan paradožnik. Pražimo da se omehča. Dodamo mleti koriander, mleto papriko in kurkumo. Premešamo, nato pa vlijemo namočen žafran in malce vode.
Dodamo meso in ga nekajkrat premešamo. Nato pa ponev pokrijemo in na srednjem ognju kuhamo 1-2 uri. Po potrebi prilijemo malo vode, ampak z njo ne pretiravajte saj bo kar nekaj tekočine spustilo meso.
Ko je omaka skuhana prilijemo smetano. Malo povremo, nato pa postrežemo ob željeni prilogi.