Sestavine:
Osnovne sestavine:
1 rumena paprika
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
1/2 cebule
3 stroki česna
1 čajna žlička naribanega ingverja ali 1/2 čajne žličke ingverja v prahu
1-2 pesti soljenih arašidov
Sestavine za omako:
250-350 ml piščančje ali zelenjavne juhe (moja je že bila slana, zato dodatno skoraj nisem dodajala soli)
2 zvrhani čajni žlički škroba
3 žlice čilijevo sladko kisle omake
1-2 žlici sezamovega olja
1 čajna žlička riževega kisa
1 žlica sojine omake
Sol po okusu
Sestavine za mariniranje piščančjega mesa:
500 gramov piščančjega mesa
1 čajno žličko riževega kisa
2 čajni žlički škroba
1 žlica čilijevo sladko kisle omake
2 žlici sezamovega olja
1 žlica sojine omake
Sestavine za riž:
350 gramov dolgozrnatega riža
850 ml vode
2 zravnani čajni žlički soli
Postopek:
NatisniPiščančje meso narežemo na kocke in ga zmešamo z vsemi naštetimi sestavinami. Eno žlico olja prihranimo. Pustimo ga v marinadi čez noč. Če ni časa pa vsaj 1-2 uri ali minimalno 10-15 minut.
Paprike narežemo na poljubno velike koščke. Česen in ingver naribamo. Čebulo narežemo čisto na drobno.
Juho fino zmešamo s škrobom.
V posodo dodamo vodo, sol in riž. Pokrijemo in zavremo. Nato temperaturo znižamo na nizko in kuhamo toliko časa kot napoveduje embalaža izbranega riža.
Vok segrejemo na najvišjo temperaturo da se thermospot obarva rdeče (če uporabljamo Tefalov vok) in takrat dodamo žlico sezamovega olja in dodamo meso. Pražimo ga zelo na hitro ravno toliko da se lepo zapeče. Odstavimo in pokrijemo z aluminijasto folijo.
V vok dodamo novo žlico sezamovega olja in nanjo dodamo paprike. Pražimo minutko, nato dodamo čebulo. Pražimo nekaj minut. Dodamo malo olja in česen ter ingver. Ko česen zadiši, dodamo sojino omako, čilijevo omako in rižev kis. Dodamo nazaj meso in pražimo slabo minutko.
Vmešamo juho s škrobom. Mešamo da se zgosti. Poskusimo in po okusu dodamo sol, čilijevo omako ali sojino omako.
Odstavimo iz štedilnika in vmešamo arašide.
Postrežemo zraven kuhanega riža.