Sestavine:
Sestavine:
2 žlici oljčnega olja
2 žlici moke
4 piščančja stegna s kožo in kostmi
1 rumena čebula
1 manjša rumena, rdeča in zelena paprika
100 ml belega vina
200 ml spasiranih paradižnikovih pelatov
500 ml vode
1 čajna žlička soli
1/3 čajne žličke popra – oziroma po okusu
svež peteršilj za zaključek
1 čajna žlička česna
Ideja za prilogo:
kuhan riž
pire krompir
polenta
Postopek:
NatisniPiščančje meso, operemo, popivnamo in zarežemo, ter pomokamo.
Čebulo narežemo na drobno. Paprike na daljše rezine.
V kuhalnik dodamo olje in počakamo da se segreje. Na njem do zlato rjave barve zapečemo stegna. Takšna odmaknemo in dodamo čebulo. Malo jo posolimo in pražimo nekaj minut, da se lepo spusti. Takrat prilijemo vino.
Dodamo vse preostale sestavine in nazadnje dodamo še odstranjeno meso. Pokrijemo in kuhamo v kuhalniku 15 minut.
Postrežemo ob izbrani prilogi.