Anina kuhinja

Piščančji čufti s pestom v paradižnikovi omaki

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine za čufte:
2-3 žlice Monini ekstra deviškega oljčnega olja Classico
75 ml mleka
50 g starega kruha
180 g piščančjega (ali puranjega) mesa
5 žlic drobtin
1 jajce
2 čajni žlički Ponti Omaka Pesto alla Genovese
1/2 čajne žličke soli

Ostale sestavine:
1 čebula
1 zvrhana čajna žlička Ponti omake Pesto rosso
1 žlica Ponti balzamični kis iz Modene
1 žlica javorjevega sirupa
350 ml paradižnikovih pelatov
2 dcl vode
1 pest parmezana
1/2 čajne žličke soli
poper po okusu
1/2 čajne žličke Ponti Omaka Pesto alla Genovese

Predlagana priloga:

  • pire krompir
  • testenine
  • pečen krompir
  • kuhan riž

Postopek:

Natisni

Kruh nadrobimo v toplo mleko in ga pustimo stati. Meso narežemo na manjše koščke, mu dodamo pesto in ga z impulzi zmiksamo na manjše koščke.

Mesu dodamo jajce, namočen kruh in drobtine, ter sol in vse skupaj malo zmiksamo, potem pa premešamo naprej z rokami in oblikujemo v večje krogle-čufte.

Popečemo jih na olju do zlato rjave barve in odmaknemo.

V isti ponvi popražimo na tanko narezano čebulo. Dodamo ji malce soli in pražimo da se spusti. Takrat dodamo kis in pražimo še minutko. Dodamo še Pesto rosso in javorjev sirup in pražimo še minutko, nato pa dodamo mesne čufte in zalijemo s pelati. Začinimo s soljo, poprom in Pestom alla Genovesse, ter prilijemo vodo. Pokrijemo in pustimo kuhati vsaj 20-30 minut.

Na koncu po okusu dosolimo, posladkamo in dodamo parmezan. Postrežemo z zgoraj predlaganimi prilogami.

Piščančji čufti s pestom v paradižnikovi omaki so odlična različica klasičnih čuftov, ki vas bo brez dvoma očarala. So omamno dobri poleg pire krompirja, ali na kuhanem rižu, testeninah… Odlično se tudi zamrznejo. 😉

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.