Anina kuhinja

Piščančje chimichangas – Tortilje polnjene s piščancem in rdečo papriko


Narejen nadev za tortilje.

Polnjenje tortilj.

Dodajanje sira na polnjene tortilje.


ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut

Za 5 manjših tortilj.

SESTAVINE:

-4 žlice sončničnega olja
-5 tortilj
– približno 350 g piščančjega mesa
– 1 rdeča paprika
– 3 manjše čebule
– 3-4 pesti naribanega sira
-6 žličk naribanega parmezana
– ščepec soli, popra, paprike v prahu

OPIS PRIPRAVE:

   Najprej na manjše koščke narežemo piščančje meso, ter mu dodamo malce soli, popra in žličko olja, ter ga v primeru da imamo dovolj časa postavimo v hladolnik za kakšne pol ure.
  Nadaljujemo z rezanjem čebule in paprike na manjše kocke. Nato najprej popečemo čebulo, da malce porumeni, nato čebuli dodamo meso, ter ga prav tako popečemo ( le toliko da je dovolj pečen – ni nujno da se obarva na rumeno-rjavkasto barvo ) V ponev nato stresemo narezano papriko, ki jo pečemo le kakšno minutko, tako da še vedno ostane čvrsta. Omaki dodamo še ščepec soli, popra in 1 pest naribanega sira, ter kakšne tri čajne žličke naribanega parmezana. Omako nato dobro premešamo da se sir stopi, ter jo odmaknemo iz segrete plošče.
  Pekač obložimo s peki papirjem, da se sir od tortilj ne bo preveč prijel. Nato vsako posamično tortiljo po sredini namažem z približno 2 žlicama piščančje mase, in le to prekrijemo z malce sira ter tortiljo zapremo in pritrdimo z zobotrebci. Vse to ponavljamo dokler nam ne zmanjka zmesi, ter na koncu tortilje potrsemo še s preostalim sirom in parmezanom ter jih položimo za dobrih 10 minut v segreto pečico na 200 stopinj.
   Zraven lahko postrežete pečen krompir s papriko v prahu, katerega recept najdete tukaj.

DOBER TEK!