Anina kuhinja

Piščančja rolada s pršutom in mocarelo

Nalaganje piščančjega mesa.

 

Piščančji trakovi položeni vodoravno čez spodnje trakove.

 

Potresena naribana mocarela.

 

Končna nezvita rolada obložena z mocarelo in pršutom.

 

Rolada obvita s sukancem v marinadi.

 

Peka rolade.

 

Priložen še krompir spečen v marinadi od rolade.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
ČAS PEKE: 10-15 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 500 g piščančjih izkoščiščenih prsi
– 4-5 rezin pršuta
– 2 manjši pesti naribane mocarele
– ščep soli, popra
– 15 žlic olja
– 2 čajni žlički paprike v prahu
– 2 stroka česna

OPIS PRIPRAVE:

Piščančje prsi razrežemo na 2-3 mm debele rezine in jih razporedimo v vrsto. Zadnje tri-štiri ( odvisno od velikosti rezin ) rezine pa položimo vodoravno, tako ta vse spodnje rezine prekrijemo. Rezine nato malce posolimo in popopramo. Čeznje potresemo eno pest sira, s tem da zunanji rob rezin v velikosti pol centimetra ne pokrivamo z nadevom. Čez sir naložimo pršut, nato pa ponovno še eno pest sira. Vse skupaj nato nežno zvijemo v rolado in pritrdimo oziroma ovijemo s sukancem ( za boljšo predstavo si poglejte slike zgoraj ). V pekač obložen s peki papirjem nato zlijemo 6 žlic olja in papriko v prahu, ter na kolobarje narezan česen. Piščančjo rolado nato malce  obračamo po marinadi, ter jo pustimo v marinadi kakšnih 20-30 minut.
V ponev nalijemo preostalo olje in ga segrejemo na srednje vročo temperaturo. Rolado položimo v ponev in jo vsako slabo minutko obrnemo, da se bo na vse straneh lepo zapekla. Pečemo jo kakšnih slabih 15 minut. S tem ko jo bomo pekli počasi, bo piščanec bolj mehek in notranji zaviti del piščanca zagotovo pečen. Med tem lahko v pekač kjer smo piščanca marinirali narežemo 4-5 srednje velikih krompirjev na manjše koščke in jih v tej marinadi spečemo v pečici. Pečemo jih dobrih 20 minut v segreti pečici na 220 stopinj.  postrežemo jih zraven rolade.
Pečeni roladi nato odstranimo sukanec in jo narežemo na kolobarje.

Dober tek!

Komentarji

  1. Naredil danes za kosilo.Spekel v pečici,ker je bila malo prevelika rolada.Priloga pečen krompir.Odlično.Naslednji projekt-musaka

    Lep pozdrav Dušan

  2. Sama sem poskusila narediti rolice ne rolade po tvojem receptu in pride zelo dobro 🙂 se moj mož je pohvalil da sem dobro naredila in zagotovo ne zadnjič

Komentarja ni mogoče oddati.