Anina kuhinja

Piknik kruh

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: 1 cca kg težek kruh

Sestavine:

Sestavine:
500 gramov bele pšenične moke
400 ml polnomastnega mleka
10 gramov soli
40 gramov masla
3 čajne žličke sladkorja
1 vrečka suhega kvasa
1 jajce

Za posip:
sezam
mak

Sestavine za začimbni paradižnikov premaz:
1 polna žlica paradižnikovega koncetrata
1 žlica javorjevega sirupa ali medu
ščepec suhega česna, origana in sladke paprike v prahu
1 žlica kečapa
sol po okusu

Postopek:

Natisni

V moko vmešamo suhi kvas in sol.

Mleko segrejemo do toplega, mu vmešamo sladkor in maslo ter počakamo da se stopita. Nato ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 15 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.

Testo oblikujemo v hlebček in s kuhalnico pritisnemo vzorec, da se bo kruh lahko kasneje trgal.

Pustimo vzhajati 30 minut. Nato premažemo z jajcem, ki smo mu dodali žlico hladne vode, da je bolj tekoč. Mešano potresemo s sezamom in makom. Pustimo dva do tri hlebčke prazne za paradižnikov premaz.

Pečemo v segreti pečici na 220 na zgornji tretjini nekih 10 minut, da se na vrhu zlato rjavo zapeče. V kolikor imamo parno pečico med peko vključimo paro.

Nato temperaturo znižamo na 200 stopinj za dodatnih 10 minut. Nato znižamo na 180 stopinj in premažemo s paradižnikovim namazom. Počakamo 2-3 minute in premažemo še enkrat. In nato pečemo dve do tri minute. Vzamemo ven iz pečice.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.