Anina kuhinja

Piknik kruh

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: 1 cca kg težek kruh

Sestavine:

Sestavine:
500 gramov bele pšenične moke
400 ml polnomastnega mleka
10 gramov soli
40 gramov masla
3 čajne žličke sladkorja
1 vrečka suhega kvasa
1 jajce

Za posip:
sezam
mak

Sestavine za začimbni paradižnikov premaz:
1 polna žlica paradižnikovega koncetrata
1 žlica javorjevega sirupa ali medu
ščepec suhega česna, origana in sladke paprike v prahu
1 žlica kečapa
sol po okusu

Postopek:

Natisni

V moko vmešamo suhi kvas in sol.

Mleko segrejemo do toplega, mu vmešamo sladkor in maslo ter počakamo da se stopita. Nato ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 15 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.

Testo oblikujemo v hlebček in s kuhalnico pritisnemo vzorec, da se bo kruh lahko kasneje trgal.

Pustimo vzhajati 30 minut. Nato premažemo z jajcem, ki smo mu dodali žlico hladne vode, da je bolj tekoč. Mešano potresemo s sezamom in makom. Pustimo dva do tri hlebčke prazne za paradižnikov premaz.

Pečemo v segreti pečici na 220 na zgornji tretjini nekih 10 minut, da se na vrhu zlato rjavo zapeče. V kolikor imamo parno pečico med peko vključimo paro.

Nato temperaturo znižamo na 200 stopinj za dodatnih 10 minut. Nato znižamo na 180 stopinj in premažemo s paradižnikovim namazom. Počakamo 2-3 minute in premažemo še enkrat. In nato pečemo dve do tri minute. Vzamemo ven iz pečice.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.