Anina kuhinja

Piceta z zelenjavo in tuno

Picete so fantastične za kakšna praznovanja in družabne večere. Prav tako so primerne za kosila in večerje, lahko pa jih imamo tudi kot prilogo k pire krompirju.

                                                                  Piceta s tuno.

                                                            Piceta z zelenjavo.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 45minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 400 g moke
– polovica kocke kvasa
– 1,5 dcl vode
– 3 žlice olivnega olja
– ščepec sladkorja, soli
– 1 paradižnik srednje velikosti
– 1/5 rdeče paprike
– 1/4 čebule
– 1 kozerva tune
– približno 100g naribanega sira
– ščepec origana

OPIS PRIPRAVE:

     Začnemo s pripravo testa, in sicer v manjšo posodico nalijemo 1,5 dcl tople vode in ji dodamo ščepec sladkorja in kvas. Pustimo ga počivati v posodici kakšnih 5 minut da vzide. Medtem v večjo posodo stresemo moko in ob robovih potresemo sol in zlijemo olje. Na sredini naredimo luknjico kamor zlijemo kvas.
    Nato s kuhalnico pričnemo mešati iz sredine proti robu. Ko vmešamo vodo stresemo sestavine na kuhinjski pult in ga dobro zgnetemo.
    Nato ga razdelimo na kakšnih 9 delov, odvisno od željene velikosti. in vsak košček posebaj oblikujemo v krogec. Te krogce potem položimo na pladelj prekrit s peki papirjem. Med njimi mora biti vsaj 1,5 cm prostora, saj bo testo še malce naraslo in bomo tako preprečili da se sprimejo..
    Nadaljujemo z okraševanjem testa. Za zelenjavne picete, narežemo paradižnik, čebulo in papriko in maso porazdelimo po polovici krukov, in jo prekrijemo s sirom, ki ga popršimo z origanom.
    Za tunine picete, tuno premečkamo na krožniku in jo dodamo na drugo polovico kruhkov ter jih pokrijemo z sirom in popršimo z origanom. Za boljše okus lahko dodate še mozzarelo. Zraven kruhkov pa fantastično paše tudi tatarska omaka, katere recept bom objavila v kratkem.
  Picete nato položite za kakšnih 15 minut v pečico segreto na 50 stopinj ( če želite bolj debelo testo, drugače že primarno pečico segrejte na 180 stopinj), nato pa jo prestavite na 180 stopinj in jih pečete še kašnih 20-25 minut.

Veliko zabave pri peki in DOBER TEK!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.