Anina kuhinja

Pica kruhki z mocarelo

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 18 minut

Količina: 10-12 pica kruhov

Sestavine:

Sestavine za testo:

700 g moke (navadne ali svetle pirine ali črne)
1 zravnana čajna žlička soli
3 dcl vode
2/3 kocke Fala kvasa
1 vrečka Fala kislega testa – opcijsko
1 čajna žlička medu
4 žlice oljčnega olja

Ostale sestavine:

domač paradižnikov koncentrat ali kečap
mocarela – naribana
na kocke narezana piščančja ali druga salama – opcijsko
suhi origano

Postopek:

Natisni

Moko in pripravek za kislo testo stresemo v posodo in premešamo. Na sredini naredimo luknjo. Ob rob natresemo sol.
V toplo vodo vmešamo med in nadrobimo kvas. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati 5-10 minut.

Vzhajan kvas med rednim mešajem vlijemo v moknato luknjo. Vmešamo še olje, nato pa premešamo vse sestavine in jih pregnetemo v testo. Testo bo sprva bolj lepljivo, ampak se bo z vzhajanjem vneslo.

Testo pokrijemo in pustimo vzhajati 30-60 minut.

Testo razdelimo na 10-12 delov – odvisno od željene velikosti pica kruhkov. Vsak del oblikujemo v hlebček in posebej razvaljamo v pravokotnik. Namažemo spodnjo tretjino s paradižnikovo omako/mezgo/kečapom. Čez potresemo nariban sir zmešan z narezano salamo in zaključimo s ščepom suhega origana.

Robove zavihamo proti sredini in testo zvijemo v rolado/kruhek.

Položimo jih na papir za peko in pustimo vzhajati 20 minut.

Nato jih spečemo v segreti pečici na 250 stopinj za 15-18 minut.

Pica kruhki z mocarelo so odlična jed za druženja in družabne večere. Vanje lahko nadevate kar si želite, tudi sladke nadeve kot so Nuttela ali orehovi, skutni nadevi.

Več receptov najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.