Sestavine:
12 jajc
150 gramov šunke
2 polni pesti naribane mocarele
1/2 rdeče paprike
1/2 zelene paprike
1/2 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke česna v prahu
1/5 čajne žličke mletega popra
1-2 čajni žlički suhega origana
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Papriki in šunko narežemo na drobno.
Jajca stepemo in jim vmešamo sol, česen, poper in origano. Paprike, šunko in sir premešamo.
Mafin pekač namastimo. Na dno dodamo salamo, paprike, sir in prelijemo z jajčno zmesjo, premešamo in na vrh potresemo z origanom.
Položimo v segreto pečico na 165 stopinj za 20-25 minut, da mafini lepo zamatirajo.
Malce ohladimo, nato pa odstranimo in postrežemo.
Hladne lahko tudi shranimo v dobro zatesnjeno posodo in hranimo v hladilniku do slabega tedna dni.
Pica jajčne mafine sem pripravljala v sodelovanju z Merkur in tako sem med pripravo uporabljala njihove kuhinjske pripomočke. 😉