Anina kuhinja

Pica buhtlji

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: cca 30 minut

Količina: 12 buhtljev

Sestavine:

Sestavine za testo:
1000 gramov moke
800 ml polnomastnega mleka
2 vrečki suhega kvasa
20 gramov soli
70 gramov masla
2 žlici sladkorja

1 jajce za premaz

Sestavine za nadev:
6 žlic kečapa
2 čajni žlički Ponti omake Pesto rosso
12 kock sira – mocarela, edamec, gavda
12 rezin kuhane ali pečene šunke

Sestavine za premaz:
1 žlica kečapa
1 polna čajna žlička Ponti omake Pesto rosso
ščepec origana
3 žlice oljčnega olja

Postopek:

Natisni

V moko vmešamo suhi kvas in sol.

Mleko skupaj z maslom in sladkorjem segrejemo do toplega in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 15-20 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.

Vse sestavine za premaz zmešamo. Zmešamo tudi kečap in pesto za nadev.

Po tem času testo razdelimo najprej na dva dela, potem pa vsak del zvaljamo v pravokotnik debeline centimetra in pol. Zrežemo na 6 delov. Vsak del na sredini namažemo s kečapom s pestom. Šunko ovijemo okrog sira in položimo na sredino. Testo okrg potegnemo da pokrijemo nadev in oblikujemo kroglo/buhtelj. Odložimo na pomaščen pekač. Pustimo vzhajati 30 minut. Nato premažemo s stepenim jajcem in položimo v segreto pečico na 220 stopinj na sredino, za 24 minut. Po potrebi proti koncu peke pokrijemo z aluminijaso folijo da se buhtlji ne prepečejo preveč.

Po tem času buhtlje premažemo s premazom in za nadaljne 3-4 minute položimo nazaj v pečico, da se premaz zapeče.

Postrežemo.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.