Anina kuhinja

Pesina kvinojina detox solata s tuno in sončničnimi semeni

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 12 minut

Količina: 1 oseba

Sestavine:

2 x Rio Mare tunina Leggero
70 gramov kvinoje
3 manjše kuhane pese
2 pesti rukole
2 žlici sončničnih semen
25 gramov albuminske skute ali feta sira
1 žlica oljčnega olja
balzamični ali jabolčni kis po okusu
sol po okusu

Postopek:

Natisni

Kvinojo skuhamo v soljenem kropu da se omehča nekih 12-14 minut in precedimo, ter ohladimo. Semena popečemo na ponvi brez maščob, da zadišijo in se nežno obarvajo.

Peso narežemo na kocke. Olje, kis in sol premešamo v polivko.

V skledo razporedimo kvinojo, peso, tunino, rukolo in po vrhu potresemo semena in razdrobljeno feto. Prelijemo s pripravljeno polivko.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.