Anina kuhinja

Penne v smetanovi omaki z blitvo, pestom in piščančjim mesom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

250-300 gramov penne testenin
3 stroki česna
3 čajne žličke Ponti Omaka Pesto alla Genovese
2 pesti narezane blitve ali špinače
100 ml smetane za kuhanje
100 ml mleka
1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
bel poper – količina po okusu
3-4 žlice sveže naribanega parmezana
300 gramov piščančjega mesa

Postopek:

Natisni

V ponev dodamo nekaj kapljic olja, ki se ga je nabralo na vrhu pesto omake.

Segrejemo ga in na njem popečemo oprane in soljene piščančje zrezke. Med peko jih pokrijemo in ko se malo rjavkasto obarvajo, jih obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

Preložimo jih na krožnik in pokrijemo z aluminijasto folijo da med kuhanjem omake počivajo.

V isto ponev dodamo na tanko narezan česen in pesto omako. Sestavine popražimo da zadišijo.

Takrat vmešamo smetano, mleko, dodamo sol in poper, ter pokrijemo in kuhamo 5 minut. Po tem času dodamo na tanko narezano blitvo ali špinačo za le nekaj minut. Vmes al-dente skuhamo tudi penne.

Ko se blitva pokuha, dodamo nariban parmezan, premešamo in dodamo odlite testenine. Premešamo in preložimo na krožnike. Na vrh dodamo narezano meso. Sok od mesa, ki se je nabral na dno krožnika, vlijemo med testenine.

Takoj postrežemo.

Penne v smetanovi omaki z blitvo, pestom in piščančjim mesom so super preprosta kremasta jed, o kateri boste sanjali še tedne. Pripravljena je izjemno hitro in vključuje sezonsko blitvo, ki pa jo skozi celotno leto lahko zamenjate s špinačo.

Za vse, ki mesa ne jeste ga lahko zamenjate z ribo ali pa preprosto izključite.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.