Anina kuhinja

Pehtranovi njoki v paradižnikovi omaki

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 1-2 osebi

Sestavine:

1 zavitek Skutni njoki Ana Roš & Tuš
2 žlici oljčnega olja
2 stroka česna
1 svež paradižnik
150 ml mletih paradižnikovih pelatov
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
2 čajni žlički sladkorja
1/3 čajne žličke soli – po okusu
1 pest sveže naribanega parmezana

Postopek:

Natisni

Paradižnik narežemo na drobne koščke. Na olju ga skupaj s česnom in malce sladkorja pražimo, da se ponekod rjavkasto zapeče.

Takrat dodamo mlete pelate, paradižnikov koncentrat, preostali sladkor, sol in dobro premešamo. Kuhamo za čas kuhanja njokov.

Njoke skuhamo v soljenem kropu. Ko priplavajo na površje jih preložimo k omaki.

Vmešamo ji parmezan in jo po okusu dosladkamo oziroma solimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.