Anina kuhinja

Pecivo medeno srce

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 20-22 minut

Količina: pekač

Sestavine:

Sestavine za pecivo:
4 jajca
100 gramov medu
50 gramov sladkorja
140 gramov moke
60 gramov kakava v prahu
1 čajna žlička pecilnega praška
100 ml vode z mehurčki
3 žlice ruma
1 čajna žlička vanilijeve arome ali vrečka vanilijevega sladkorja
100 ml rastlinskega olja

Ostale sestavine:
180 gramov sladke smetane
300 gramov temne čokolade
4 žlice rastlinskega olja
5 polnih žlic slivove marmelade

Postopek:

Natisni

Jajca, med in sladkor miksamo 10 minut, da se prostornina podvoji.

Moko, kakav in pecilni prašek premešamo. V vrček izmerimo olje, vodo, aromo in rum.

K jajcem po delih počasi dodajamo suhe in mokre sestavine. Mešamo le toliko da se povežejo.

Zlijemo v dobro namaščen pekač. Pečemo v segreti pečici na 180 stopinjah 20 minut.

Pecivo dobro ohladimo in prepolovimo. Sladko smetano zavremo in odstavimo. Vanjo vmešamo čokolado in olje. Mešamo da dobimo enotno zmes.

Na spodnji del peciva premažemo 3 žlice čokoladne kreme. Nadaljujemo z slivovo marmelado in pokrijemo z zgornjim delom peciva.

Prelijemo s preostalim čokoladnim oblivom in ohladimo.

Režemo z nožem, ki ga pomočimo v vročo vodo in ga med rezanjem brišemo v papirnato brisačko. Po želji rezine okrasimo.

Pecivo medeno srce je preprosto pecivo, ki vas bo zagotovo nadušilo. Sploh vse, ki imate radi čokolado in se vam v shrambi skriva domača slivova marmelada. 😉

Pripravljala sem ga s pomočko Boschevega kuhinjskega robota MUM5 s tehtnico, ki ga najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.