Sestavine:
Sestavine za palačinke:
12 zravnanih žlic pšenične moke
2,5 dcl mleka
4 jajca
2 žlice sončničnega olja
1/3 čajne žličke soli
Ostale sestavine:
2 cukini bučki
1/3 čajne žličke soli
2 pesti naribane mocarele (ali drugega topljivega sira)
150 gramov kremnega sira
1/2 čajne žličke suhega česna
bel poper po okusu
vejica svežega peteršilja
majhen šopek drobnjaka
100 ml jogurta + 50 ml mleka
10-15 žlic drobtin (lahko dodamo tudi zdrobljene cornflakse, ali koruzne drobtine)
10-15 žlic moke + 1/5 čajne žličke soli
olje v spreju ali malo masla za vrh kanelonov, da se lepo zapečejo
Sestavine za tatarsko omako:
100 ml jogurta
1/4 čebule
1 strok česna
vejica peteršilja
nekaj vejic drobnjaka
3-4 kisle kumarice – majhne
1/4 čajne žličke soli – po okusu
bel poper po okusu
5-6 polnih žlic majoneze
Postopek:
NatisniVse sestavine za palačinke temeljito zmešamo v enotno zmes. Palačinkarico dobro segrejemo.
Na papirnato brisačko dodate malo olja in z njo premažete ponev.
Na ponvi spečemo palačinke.
Bučke narežemo na manjše koščke in posolimo. Počakamo 10 minut, nato pa jih ožamemo. Zmešamo jih z narezanimi zelišči, poprom, česnom, kremnim sirom in naribanim sirom.
Palačinke nadevamo s pripravljenim nadevom, ob robu zavihamo in zvijemo v kanelon – kot prikazujejo slike.
Kanelone povaljamo po moki, stepenih jajcih in nazadnje po drobtinah.
Odlagamo jih na papir za peko in jih po vrhu posprejamo z oljem v spreju ali pa dodamo tanke rezine masla. Položimo jih v segreto pečico na 200 stopinj za nekih 18-20 minut, da se lepo zlato rjavo obarvajo. Če imamo parno pečico dodamo paro.
Med peko kanelonov pripravimo tatarsko omako. Vse sestavine razen majoneze dodamo v mešalnik in fino zmiksamo. Nato ročno z metlico vmešamo majonezo.
Postrežemo.
Pečene bučkine kanelone z lahko tatarsko omako sem pripravljala s pomočjo Boscheve kombinirane parne pečice in Boschevega mešalnika Vita Power ter Boscheve indukcijske kuhalne plošče.