Anina kuhinja

Pečene sezamove blazinice s piščancem

Pečene sezamove blazinice s piščancem so nekaj najbolj slastnega kar obstaja!
Marinirano piščančje meso.
Potlačen krompir z maslom.


Moka z jajci in soljo ter sladkorjem.

Krompirjevo testo.

Nepečene blazinice v pekaču.ZAHTEVNOST: 4/5
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
Za 9 blazinic.

SESTAVINE:

– 2 piščančja zrezka
– 300 g moke
– 2 jajca
– 4 srednje veliki krompirji
– 100 g masla
– sezam
– ščepec soli, paprike v prahu, popra, sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

     Najprej nalupimo krompir in ga narežemo na manjše koščke ter ga stresemo v posodo. Krompir nato prekrijemo z vodo in solimo. Ko voda zavre, vročino zmanjšamo na srednjo temperaturo in krompir kuhamo še kakšne dobre 20 minut. Ko je krompir kuhan, ga odlijemo, mu dodamo okrog 60-70 g masla in 2 žlici smetane za stepanje ter dobro pretlačimo. Nato ga pustimo da se ohladi.
    Medtem na manjše kocke narežemo meso ter mu dodamo malce soli, sladkor, poper in papriko v prahu, dobro premešamo,ter ga pustimo kakšno uro v hladilniku.
   Ko je krompir ohlajen začnemo s pripravo testa. V posodo stresemo 2/3 moke, in naredimo luknjico, v katero zlijemo jajca. Dodamo še malce soli in sladkorja ter pretlačen krompir. Vse to mešamo dokler ne nastane testo, če je preveč lepljivo dodamo še malce moke. Pomembno je da se testo vsaj malce še prijema na roke, saj se bo samo tako lahko lepo povaljalo v sezamova semena in se bodo ta lepo prijela. Testo nato razrežemo na približno 9 kosov, in vsak kos posebej z rokami oblikujemo v krogec. Krogec napolnimo z delčkom narezanega mesa in oblikujemo hlebčke. Le te potem povaljamo po sezamu. Vmes stopimo še preostalo maslo in hlebčke povaljamo še po maslu nato pa jih položimo v pekač za mafine.
     Blazinice nato pokrijemo z alu folijo in jih položimo za 20 minut v segreto pečico na 200 stopinj. Nato folijo odstranimo in pečemo še kakšnih 30 minut in smo končali.

DOBER TEK!