Anina kuhinja

Pečene piščančje bedrca s čebulo

Peka perutničk.

 

ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 2 osebi

SESTAVINE:

– 2 kosa piščančjih perutničk
– 1 manjša čebula
– ščep soli in popra
– 5-6 žlic olja
– mali ščepec sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

Meso lahko položimo v pečico zamrznjeno ali odmrznjeno. Zamrznjeno mogoče ne bo tako mehko in bo potrebovalo malce več časa, vendar je prav tako slastno. Jaz sem uporabljala zamrznjeno meso. Meso tako začinite s soljo in poprom. Dodajte mu na kolobarje narezano čebulo. Vse skupaj prelijte z oljem in dobro premešajte. Dodajte v segreto pečico na 200 stopinj za dobro uro.

Dober tek!

Komentarji

  1. mmmm… pečene perutničke (najboljša mesna stvar zame. Jaz jih ponavadi naredim kar v večji ponvi, pa ne samo dve, ker kupim tiste majhne, jih je treba najmanj šest, sedem /za dva/.
    So mi pa všeč prav takšne, lepo zapečene, s zlatorjavo skorjico.

  2. Dobijo se v vseh mesnicah, vsaj pri nas na Krasu. Poskusi vprašati v bližnji mesnici, mogoče v kakšni, kjer nisi še bila. Pa tudi v večjih trgovskih centrih bi jih morali imeti.

Komentarja ni mogoče oddati.