Anina kuhinja

Pečene piščančja bedrca s krompirjem

Nepečene sestavine.





ZAHTEVNOST: 1 /5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
ČAS PEKE: 1,5 ure

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 2 piščančje perutničke
– 4-5 srednje velikih krompirjev
– 2 čajni žlički paprike v prahu
– 4 stroki česna
– dober ščep soli in popra
– majhen ščep sladkorja
– ščep muškatnega oreščka
– 1 čajna žlička posušenega ali svežega narezanega peteršilja
– 6-7 žlic olja

OPIS PRIPRAVE:

Krompir olupimo, operemo in narežemo. Pekač obložimo s peki papirjem da si kasneje prihranimo drgnjenje pekača. Na peki papir nato stresemo narezan krompir in perutničke. Česen olupimo in ga narežemo na približno 3-4 kolobarje ter dodamo v pekač. Dodamo še preostale sestavine in vse skupaj z rokami dobro premešamo. Pekač nato položimo v segreto pečico na 200 stopinj za dobro uro. Med peko vsake 15-20 minut sestavine malce premešamo in meso pokapamo z oljem na dnu pekača.
Pečeno postrežemo zraven solate.

Dober tek!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.