Sestavine:
8 podolgovatih rdečih paprik
200 gramov fine pasirane skute
100 gramov feta sira – svežega sira
1-2 čajni žlički Kotanyi grške mešanice začimb
1 žlica kisle smetane
svež peteršilj ali drobnjak po okusu
Grško mešanico začimb lahko nadomestite (čeprav se vam splača poskusiti mešanico, ker je bomba 😀 ) z:
1/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke Kotanyi rožmarina
1/4 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna
1/5 čajne žličke Kotanyi sladke paprike
Postopek:
NatisniPaprike spečemo in olupimo. Navodila za pripravo najdete tukaj.
Pečene olupljene paprike ohladimo.
Vse preostale sestavine fino zmešamo skupaj in paprike nadevamo.
Lahko jih prav tako po dolžini preprežemo in nadevamo po vrhu kot prikazuje slika. Lahko pa papriko narežemo in vse sestavine zmešamo skupaj, kot nekakšno prilogo zraven piščančjih jedi, kruha ali drugih vrst mesa.
Pečene paprike nadevane z grškim skutnim feta nadevom, so super slastna priloga za zraven piščančjih jedi, zraven domačega kruha ali drugih mesnih jedi.