Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Pečena nadevana jabolka z granolo na jogurtu

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 1-2 osebi

Sestavine:

2 majhni jabolki
40-50 gramov granole (jaz sem uporabila Zlata ptička granolo z indijskimi orešči in višnjami)
1 čajna žlička ghee masla (jaz sem uporabila tega iz Zlate ptičke)
ščepec cimeta
1 žlička javorjevega sirupa
200 gramov jogurta – navadnega, grškega, sojinega…
1 čajna žlička medu
15 gramov indijskih oreščkov

Postopek:

Natisni

Jabolka razpolovimo in izdolbemo. Izdolbene dele na dnu malce odrežemo, da bodo stali pri miru ko bodo nadevani. Izdolben del narežemo na drobno – odstranimo peške in muho in pecelj. 

Maslo stopimo in zmešamo z granolo, cimetom in javorjevim sirupom. Vmešamo še koščke jabolk in jabolka nadevamo.

Položimo jih na papir za peko, pokrijemo z aluminijasto folijo in položimo naprej v pečico segreto na 180 stopinj za 15 minut. Nato folijo odkrijemo in pečemo še 10 minut, oziroma dokler jabolka ne postanejo mehka.

Na krožnike/sklede dodamo jogurt. Pečena jabolka položimo na krožnik. Malce jih pokapamo z medom in potresemo z grobo narezanimi indijskimi oreščki.

Jed je lahko super ideja za zajtrk, ali pa v manjši količini kot zdrava sladica po kosilu.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]