Za tiste, ki še nikoli niste pekli jajca na oko, vam bo tukajšnji recept lahko v pomoč. Jajca na oko, so namreč zelo tipični zajtrk, so pa večinoma šteti kot priloga k pečeni slanini v tipičnem angleškem zajtrku.
Foto: Kristijan Žontar, istock
ZAHTEVNOST: 1/5
ČAS PRIPRAVE: 1O minut
SESTAVINE:
-1 jajce
– ščepec soli, popra, peteršilja
OPIS PRIPRAVE:
Jajce počimo po sredini in v segreto olje najprej zlijemo beljak, in namreč rumenjak prelivamo iz ene lupine v drugo, da izločimo ves beljak in je tako rumenjak, brez beljaka ko ga ocvremo. Nato na sredino izlitega beljaka, nežno položimo rumenjak, da ga ne počimo. Na jajce nato stresemo sol, poper ( v zelo majhni količini) in peteršilj. Sama vedno dodam še nariban sir in ga potresem čez jajce toliko da se stopi. Saj to zelo izboljša okus.
DOBER TEK!
Zmeraj se sprašujem, kako naj se znebim beljaka na rumenjaku. Bom poskusila.:)
Sicer pa luškan blog, z dobrimi in enostavnimi recepti. Kar tako naprej!;)
Andreja
Hvala 🙂