Sestavine:
1 Perutnina Ptuj Ptujski piščanec
10 manjših krompirjev
4 korenčki
1 čajna žlička soli
1/3 čajne žličke mletega popra
1 čajna žlička namočenega suhega česa ali 3 stroki česna
3-4 žlice oljčnega olja
Nekaj vejic rožmarina
100 ml belega vina
Postopek:
NatisniKrompir narežemo. Korenje olupimo in narežemo. Zelenjavo zmešamo s soljo, poprom, česnom in oljem.
Razporedimo po namaščenem pekaču. Dodamo rožmarin, začinjenega piščanca in ob robovih prilijemo vino.
Položimo ga v segreto pečico na 200 stopinj za 15 minut. Položimo ga na najnižjo rešetko. Če imate parno pečico vključite tretjo stopnjo pare za ves čas peke. Po 15 minutah peke temperaturo znižamo na 180 stopinj. Pečemo ga dodatnih 20 minut na 500 gramov teže. Moj piščanec je tehtal okrog 1,5 kg in sem ga pekla 15 minut na 200 stopinj, nato pa še 3×20 minut na 180 stopinj.
Med peko ga tri-štirikrat polijemo s sokom in maščobo iz dna pekača, da se lepše zapeče.
Pečenega pokrijemo z aluminijasto folijo za 20 minut, da meso počije, nato pa ga postrežemo.