Anina kuhinja

Oranžna zimska juha s skutnimi cmoki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za juho:
4 krompirji
2 žlici Monini ekstra deviškega olja Classico
1 večji sladek krompir
150 gramov muškatne buče
2 korenja
1 večja čebula
1/2 čajne žličke Ponti omake Pesto rosso
1 čajna žlička narezanega svežega ali suhega drobnjaka
ščepec peteršilja
poper ali čili v prahu po okusu
1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
1/2 paradižnika ali 5 žlic konzerviranih pelatov
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu

Sestavine za cmoke:
1 jajce
1/2 čž soli
200 g fine pasirane lahke skute
80-100 g polnozrnate moke
100 gramov bele pšenične moke ali bele pirine

Dodatek na porcijo juhe:
1/2 čajne žličke Ponti Omake Pesto alla Genovese
1 čajna žlička kisle smetane

Postopek:

Natisni

V posodo dodamo olje in nanj dodamo narezano in olupljeno zelenjavo, razen paradižnika. Koščki so lahko večji, saj bomo juho na koncu spasirali. Malce jo popražimo, nato pa zalijemo z vodo ali jušno osnovo, da jo ta za 1-2 cm pokrije. Dodamo sol, drobnjak, peteršilj, sladko papriko v prahu in poper po okusu. Pokrijemo in kuhamo 25-30 minut. Takrat dodamo paradižnik, rdeči pesto in kuhamo še nekaj minut. Fino spasiramo in po okusu dosolimo.

Skuto, jajce in sol fino stepemo. Vmešamo moki. Premešamo in preložimo na dobro pomokano površino.

Oblikujemo hlebček in iz njega trgamo koščke in jih oblikujemo v kroglice. Kroglice kuhamo v soljenem kropu 15-20 minut.

Juho serviramo. Na vrh dodamo cmoke, malo pesta in kisle smetane in postrežemo.

Oranžna zimska juha s skutnimi cmoki je super zdrava in preprosta jed za kosilo. Z dodanimi cmoki je nasitna in lahko predstavlja celoten obrok.

Več receptov najdete na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.