Sestavine:
Sestavine:
400-500 g očiščenih lignjev
sveže limone
svež peteršilja
Sestavine za omako:
5 polnih žlic majoneze
50 ml navadnega jogurta
pol čajne žličke česna v prahu
1 čajna žlička limoninega soka
1/3 čajne žličke soli
črn poper in peteršilj po okusu
Tempura:
6 žlic moke semolina ali navadne moke
6 žlic koruzne moke
1 čajna žlička česna v prahu
2/3 čajne žličke sladke paprike
čili v prahu (opcijsko)
1/2 čajne žličke soli
100 ml mleka
100 ml jogurta
Ideja za postrežbo – Droga krompirjeva solata
Postopek:
NatisniVse sestavine za omako zmešamo v enotno omako.
Lignje zrežemo na kolobarje. Operemo jih in osušimo.
Moki, sladko papriko v prahu,čili v prahu, sol in česen v prahu zmešamo. Zmešamo tudi mleko in jogurt.
Zrezane kalamare najprej dodamo v tekočo mešanico, nato pa v suho. Ocvremo v olju.
Ocvrte kalamare postrežemo ob omaki in krompirjevi solati.