Sestavine:
Sestavine za palačinke:
12 zravnanih žlic pšenične moke
2,5 dcl mleka
4 jajca
2 žlice sončničnega olja
1/3 čajne žličke soli
Ostale sestavine:
20 rezin šunke ali piščančjih prsi
10 rezin mocarele ali drugega topljivega sira (edamec, gavda)
2-3 jajca
10-15 žlic drobtin
10-15 žlic moke + 1/5 čajne žličke soli
olje za cvretje
Postopek:
NatisniVse sestavine za palačinke temeljito zmešamo v enotno zmes. Palačinkarico dobro segrejemo. Ko se rdeča oznaka na sredini (v primeru da uporabljate Tefal ponve) obarva, je ponev segreta.
Na papirnato brisačko dodate malo olja in z njo premažete ponev.
Na ponvi spečemo palačinke.
Palačinke nadevamo s šunko in sirom, ob robu zavihamo in zvijemo v kanelon – kot prikazujejo slike.
Kanelone povaljamo po moki, stepenih jajcih in nazadnje po drobtinah.
V ponev dodamo olje in ga segrevamo, da se rdeča oznaka na sredini obarva. Takrat je olje pripravljeno. V olju do zlato rjave barve kanelone ocvremo in jih odlagamo na papirnate brisačke da vpijejo odvečno maščobo.
Takoj postrežemo.
Ocvrte kanelone s šunko in mocarelo sem pripravljala v dveh vrhunskih Tefalovih ponvah iz linije Talent Pro.
Vse njihove ponve imajo seveda dobro poznan priročen indikator temperature, ki se obarva rdeče, ko je posoda dovolj segreta, da lahko začnete s pripravo.
Ponve so prav tako iz okolju in zdravju prijaznih materialov in z neprimerljivo neoprijemljivo odporno oblogo, ki naredi kuhanje z njimi še posebej čudovito. Za vse, ki vas na to temo zanima več, pripenjam povezavo tukaj.
Pozdravljeni. Zanima me iz česa je narejena tista omaka,ki je zraven na fotografiji in kako se idmeri ena tretjina in ena petina soli. LP Nevenka