Anina kuhinja

Ocvrti hrustljavi piščanec

Mariniran piščanec.

 

Popečen piščanec na olju.

 

Pomakanje zrezka v jajčno zmes.

 

Cvrenje zrezkov.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
 ČAS CVRTJA: 2-3 minute

Za 3-4 osebe.

SESTAVINE:

– 5 manjših piščančjih zrezkov
– ščepec soli, popra
– 3,5 zvrhane žlice moke
– 3,5 žlice mleka
– 0,5 vrečke pecilnega praška
– 1/3 čajne žličke soli
– ščepec sladkorja
– 1 žlica olja
– 1 jajc
– olje za cvretje

OPIS PRIPRAVE:

Zrezke posolimo in popopramo. Popečemo jih na ponvi, kis mo ji dodali kakšno žlico olja. Popečene odstranimo. Preostale sestavine dobro zmešamo.
V posodi segrejemo olje za cvretje in vsak zrezek posebej dobro povaljamo po zmešani zmesi in ga hitro položimo v segreto olje. Olje naj bo segreto na na srednji do večji temperaturi (7/9). Pečemo jih nekaj sekund na eni in jih nato obrnemo  in pečemo še nekaj sekund na tej strani. Ko postanejo zlato rjave barve so pravšnji. Takšne položimo na papirnato brisačko da vpije odvečno maščobo.
Postrežemo jih lahko narezane na trakove ali pa v enem delu.

Dober tek!