Anina kuhinja

Ocvrti bezgovi cvetovi

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: /

Količina: Za 30-40 cvetov

Sestavine:

Cca 30 bezgovih cvetov (odvisno od velikosti)
2 jajca
250 ml mleka
8 žlic moke
4 žlice sladkega belega vina
1 čajna žlička Dr.Oetker vanilijevega sladkorja v prahu

Olje za cvretje
Dr.Oetker sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Jajca, mleko, vino, vanilijev sladkor in moko zmešamo v enotno zmes.

Olje segrejemo na 160 stopinj in cvetove potopimo v zmes, malce otresemo in jih razpremo, nato pa jih položimo v olje. Cvremo neki 2 minuti da zmes postane zlato rjavkaste barve.

Odstranimo na papirnato brisačko in nato potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]