Sestavine:
Sestavine za mocareline palčke:
700-800 gramov topljive mocarele (tiste za pico in ne za solato)
8-12 polnih žlic drobtin
2 žlici sveže narobanega parmezana
8-12 polnih žlic moke
3-4 jajca
1/3 čajne žličke soli
ščepec belega popra
olje za cvretje
Sestavine za peteršiljevo pomako:
250 ml navadnega jogurta
150 ml avokadove majoneze (ali klasične)
večji šopek peteršilja
1-2 stroka česna
sol po okusu
1 čajna žlička jabolčnega kisa
Postopek:
NatisniMocarelo narežemo na palčke. V eni skledi stepemo jajca in jim vmešamo sol. V drugo skledo dodamo moko in poper. V tretjo pa drobtine in parmezan.
Palčke najprej povaljamo po moki, nato v jajce in nato v drobtine. Za bolj debelo skorjo postopek z jajcem in drobtinami ponovimo. V tem primeru bomo tudi potrebovali kakšno jajce in nekaj žlic drobtin več.
Palčke položimo v zamrzevalno vrečko in zamrznemo. Zamrznjene lahko v nekaj minutah ocvremo v vročem olju. Cvremo jih dokler ne dobijo lepe zlato rjave barve, nato pa jih odložimo na papirnate brisačke da vpijejo odvečno maščobo.
Za bolj zdravo različico pa jih lahko tudi spečemo v pečici. Pečemo jih na 200 stopinjah 5-7 minut na eni in 5-7 minut na drugi strani.
Med peko ali cvrtjem v mešalnik dodamo peteršilj, česen, kis in jogurt, ter vsaj 1/3 čajne žličke soli. Zmiksamo, nato pa z žlico vmešamo majonezo. Po okusu dosolimo.
Pomako postrežemo zraven vročih palčk.
Pri pripravi ocvrtih mocarelinih palčk s peteršiljevo pomako so mi pomagali čudoviti izdelki iz Emo shop. Njihove skledice s pikami so zares čarobne in kuhanje z njimi je res lepa izkušnja. Poleg pikčastih skledic pa mi je pri cvrtju pomagala tudi njihova črna Eterna posoda. Več njihovih posod pa najdete tukaj.