Sestavine:
Sestavine za ocvrto burato:
2 burrati
1 večje jajce – 3 žlice mleka
5-7 žlic drobtin
5 žlic moke
1/4 čajne žličke soli
Sestavine za omako:
2 stroka česna
2 čajni žlički Ponti pesta alla genovesse
350 ml mletih pelatov
1 zvrhana žlička sladkorja
1/3 čajne žličke soli
Ideja za postrežbo:
zraven kruhkov
zraven testenin
zraven pire krompirja
Postopek:
NatisniV ponev dodamo pesto in nariban česen. Ko zadišita prilijemo pelate, dodamo sol in sladkor in na nizkem ognju kuhamo za čas priprave burrate.
Burato popivnamo s papirnato brisačko. Jajce stepemo z vilico in mu vmešamo mleko in sol. V en krožnik natresemo moko in v drugega drobtine. Olje segrejemo na 170 stopinj oziroma do točke da lepo zacvrči ko dodamo malo drobtin.
Z burrato ravnamo izjemno nežno, ker bo drugače počila. Nežno jo povaljamo po moki, nato po stepenem jajcu z mlekom, nato po drobtinah. Ponovimo le del z jajci in drobtinami. Položimo jo na penovko in nežno v olje. Ko se zlato rjavo obarva jo s penovko nežno prestavimo na papirnato brisačko.
Postrežemo na omaki. Zraven postrežemo kruhke ali testenine.
Več receptov najdete tukaj.