Anina kuhinja

Ocvrta burata na paradižnikovi omaki

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine za ocvrto burato:
2 burrati
1 večje jajce – 3 žlice mleka
5-7 žlic drobtin
5 žlic moke
1/4 čajne žličke soli

Sestavine za omako:
2 stroka česna
2 čajni žlički Ponti pesta alla genovesse
350 ml mletih pelatov
1 zvrhana žlička sladkorja
1/3 čajne žličke soli

Ideja za postrežbo:
zraven kruhkov
zraven testenin
zraven pire krompirja

Postopek:

Natisni

V ponev dodamo pesto in nariban česen. Ko zadišita prilijemo pelate, dodamo sol in sladkor in na nizkem ognju kuhamo za čas priprave burrate.

Burato popivnamo s papirnato brisačko. Jajce stepemo z vilico in mu vmešamo mleko in sol. V en krožnik natresemo moko in v drugega drobtine. Olje segrejemo na 170 stopinj oziroma do točke da lepo zacvrči ko dodamo malo drobtin.

Z burrato ravnamo izjemno nežno, ker bo drugače počila. Nežno jo povaljamo po moki, nato po stepenem jajcu z mlekom, nato po drobtinah. Ponovimo le del z jajci in drobtinami. Položimo jo na penovko in nežno v olje. Ko se zlato rjavo obarva jo s penovko nežno prestavimo na papirnato brisačko.

Postrežemo na omaki. Zraven postrežemo kruhke ali testenine.

Več receptov najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.