Anina kuhinja

Obrnjen hruškin vanilijev kolač

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 35-40 minut

Količina: za pekač premera 20-24 cm (24 cm pride nižji kolač)

Sestavine:

Sestavine za hruškin del:
6 manjših hrušk ali 4-5 večjih
2 žlici medu
2 žlici sladkorja
3 žlice vode
1/5 čajne žličke cimeta

Sestavine za kolač:
3 jajca
4 žlice sladkorja
semena Dr. Oetker vanilijevega stroka
6 žlic olja
6 žlic mleka
ščepec soli
7 žlic moke
1 čajna žlička Dr.Oetker pecilnega praška

Postopek:

Natisni

Hruške olupimo in narežemo. V ponev dodamo sladkor in vodo in sestavini zavremo. Počakamo 10-15 sekund, nato pa dodamo hruške. Kuhamo 2-3 minutke, nato pa dodamo med. Pokuhamo še minutko in odstavimo.

Prelijemo v dobro namaščen pekač in pustimo da se vsaj malo ohladi.

Vmes pripravimo zmes za kolač.

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo sol.

Rumenjakom dodamo sladkor in semena vanilijevega stroka. Mešamo da zmes postane svetlo rumena. Takrat dodamo olje, mleko, presejano moko s pecilnim praškom. Premešamo.

Z metlico po delih počasi vmešamo sneg.

Prelijemo čez hruške in položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 35-40 minut, da zobotrebec iz kolača pride ven čist. Če boste uporabili pekač premera 20cm, bo kolač višji, v primeru uporabe 24cm premera pa bo nižji. Kolač obrnemo na krožnik in ga po želji malo dodatno pokapamo z medom.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.