Anina kuhinja

Obara z lečo in blitvo

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 30-35 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

3 stroki česna
4-5 manjših krompirjev
6-8 večjih listov blitve
1 vejica svežega peteršilja ali 1/2 čajne žličke suhega
1/2-2/3 čajne žličke soli
bel poper po okusu
150 gramov kuhane leče ali čičerike
150 gramov rezancev – jaz sem uporabila te Proteini.si noodels
1/2 čajne žličke paradižnikove mezge

Za spasirano varianto (za otroke) dodajte:
1 košček suhega kruha
1 žlico kisle smetane

Postopek:

Natisni

Krompir olupimo. Bltvo narežemo na tanjše trakove. Česen narežemo na drobno.

V posodo dodamo žlico oljčnega olja in na njem popečemo krompir in česen. Ko se krompir malo prime in česen zadiši prilijemo liter do liter in pol vode. Dodamo spodnje bele dele narezane bltve, peteršilj, sol in poper. Kuhamo 25 minut.

Po tem času po okusu dosolimo in dodamo kuhano lečo, zelene dele blitve in testenine. Kuhamo 5 minut, da se testenine skuhajo. Po potrebi dolijemo še malo vode, če je obara pregosta. Vmešamo paradižnikovo mezgo.

V kolikor pasiramo, testenine skuhamo posebej. Ko je zelenjava kuhana, dodamo vanjo suh kruh in kislo smetano, počakamo minuto, nato fino spasiramo in postrežemo s poljubnimi testeninami.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.