Anina kuhinja

Nugat čokoladna pijana nevesta

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: cca 20 minut

Količina: večji pravokotni pekač 30x40cm

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
3 večja jajca ali 4 majhna
10 žlic moke
10 žlic mleka
10 žlic rastlinskega olja
9 žlic sladkorja + 1 žlica Dr.Oetker vanilijevega sladkorja
4 žlice Dr. Oetker kakava v prahu
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
ščepec soli

Sestavine za preliv:
300 ml mleka
2 polni žlici Dr. Oetker sladkorja v prahu
3 čajme žličke Dr Oetker rumove arome (v tem primeru brez slabe vesti pecivo jedo tudi otroci) – ali 5-6 žlic ruma

Sestavine za nadev:
800 ml mleka
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega pudinga
4 žlice sladkorja
1 žlica masla

700 ml sladke smetane
1 paket Dr. Oetker Lešnikov nugat ali 200 gramov nugat čokolade

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo do čvrstega in jim vmes dodamo ščep soli.

Rumenjakom dodamo sladkor, vanilijev sladkor in jih stepamo do svetlo rumene barve.

Takrat dodamo olje, mleko, moko, pecilni prašek in kakav v prahu. Na hitro premešamo in po delih vmešamo še sneg.

Prelijemo v dobro namaščen pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 17 minut. Če po tem času zobotrebec iz biskvita pride ven čist vzamemo iz pečice, drugače pa pečemo še minuto ali dve.

Vse sestavine za preliv zmešamo in zlijemo čez vroč biskvit.

Nato skuhamo puding. Dve tretjini mleka segrejemo do vročega. Preostalo mleko zmešamo s praški za vanilijev puding in sladkorjem, ter vmešamo v vroče mleko. Kuhamo da se zgosti, vmešamo maslo, nato pa prelijemo čez biskvit. Ohladimo.

Lešnikov nugat narežemo na kocke in stopimo na vodni kopeli. Ohladimo do sobne temperature. Sladko smetano stepamo do čvrstega. Vmešamo stopljen nugat in pokrijemo s folijo ter položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur.

Pecivo narežemo na poljubne koščke in nanje nabrizgamo nugat kremo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.